Koja je razlika između tonirane, BB i CC kreme?

Danas postoje BB kreme, CC kreme i tonirane kreme. BB i CC kreme bi nazvala posebnom vrstom pudera ali svakako ne i zamjena za puder.

BB kreme su nešto lakše teksture i manje prekrivene snage. Imaju malo jače prekrivanje od tonirane kreme. Čak i samo ime u prijevodu znači “BALZAM ZA NEPRAVILNOSTI” ( Blemish Balm).

CC kreme su noviji trend u ovim kategorijama. U sebi kriju naziv Color Control što znači “kontrola boje”.One su naprednija verzija bb krema i naglašavaju njihovu njegujuću ulogu te imaju jaču prikrivnu moć. Neke čak prikrivaju u razini pudera.

Tonirane kreme su slabije ali daju koži lijepi svilenkasti zlatni ili preplanuli ten.

Što znače nazivi bio, organski i prirodno?

Naime organski sastojci su oni proizvedeni bez upotrebe mineralnih gnojiva, genetski modificiranog sjemena, bez pesticida. Pojam prirodno sadrži činjenicu da u proizvodu nema konzervansa, sintetskih mirisa, boje, silikona, parafina te mineralnih ulja.

Koje su prednosti prirodne kozmetike?

Prednosti prirodne kozmetike su nanošenje na kožu proizvoda proizvedenih iz osnovnih prirodnih sastojaka koji ne sadrže parabene, umjetne boje, mirise i konzervanse.

Što je važno kod svake proizvedene kreme?

Kreme se moraju raditi u sterilnim i kontroliranim uvjetima, a ne na radnim plohama kuhinja te moraju posjedovati razne certifikate o analizama.

Gdje kupovati takve proizvode?

Ozbiljni trgovački lanci, drogerije te ljekarne neće dopustiti prodaju neprovjerenih proizvoda te proizvoda bez “certifikata”

Close Menu